Міжнародний День лісів

21 березня - Міжнародний День лісів (International Day of Forests)

Міжнародний день лісів відзначається 21 березня за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй від 28 листопада 2012. Мета свята - привернути увагу до значення лісів в житті на планеті, підвищити обізнаність суспільства про їх надзвичайно важливу роль.

Миколаївський зоопарк приєднується до святкування цього важливого дня. Адже наш зоопарк має не тільки велику колекцією представників тваринного світу, а й колекцію рідкісних видів дерев, які складають основу надзвичайно красивого у всі пори року дендропарку. Дерева парку, деяким з яких вже більше 40 років, навіть у спекотний день створюють особливий клімат в зоопарку. Алея голубохвойних ялин, величезні платани, березові гайки, композиції з хвойних рослин виділяють цілющі фітонциди, які приносять неоціненну користь людському здоров'ю.

Всі ці дерева вирощені співробітниками зоопарку. Кожен рік ми привозимо і висаджуємо рідкісні види дерев та кущів. Колекція дерев і чагарників зараз налічує близько 200 видів. Серед них є гінкго (Ginkgo), тюльпанове дерево (Liriodendron), метасеквойя (Metasequoia), деревовидний піон (Paeonia suffruticosa), японська вишня або сакура (Sakura), тис ягідний (Txus baccta) та інші. Сучасний Миколаївський зоопарк – справжній зелений оазис природи в центрі великого міста...

Ми переконані, що зростання екологічної свідомості громадян, формування культури поведінки на природі та активності щодо висадки дерев і створення нових лісових насаджень зможуть врятувати планету! Тож долучаємось до цієї дуже важливої справи!!!